ASTM E908-98(2012)

Standard Practice for Calibrating Gaseous Reference Leaks

Automatische Übersetzung:

Standard Praxis zur Kalibrierung von Referenzgasförmige Leaks



NORM herausgegeben am 15.11.2012


Sprache
Realisierung
ZugänglichkeitAUF LAGER
Preis39.30 ohne MWS
39.30

Informationen über die Norm:

Bezeichnung normen: ASTM E908-98(2012)
Ausgabedatum normen: 15.11.2012
Zahl der Seiten: 7
Gewicht ca.: 21 g (0.05 Pfund)
Land: Amerikanische technische Norm
Kategorie: Technische Normen ASTM

Kategorie - ähnliche Normen:

Measurement of volume, mass, density, viscosity

Die Annotation des Normtextes ASTM E908-98(2012) :

This practice establishes the standard procedures for calibrating leak artifacts of a specified gas, that may be used for determining the response of leak detectors, or in other situations where a known small flow of gas is required. The purpose of this practice is to establish calibration without reference to other calibrated leaks in as straightforward a manner as possible using the likeliest available equipment. The two types of leaks considered here are Type I, which is pressure to vacuum, and Type II, which is pressure to atmosphere. Three calibration methods are described under each type of reference leak, as follows: Method A´accumulation comparison using a known volume of tracer gas at specified conditions of temperature and pressure as a reference; Method B´accumulation comparison using a reference leak artifact calibrated using Method A; and Method C´direct measurement of leak rate by timing the movement (displacement) of a liquid slug, by the leak, in a capillary tube of known dimensions.


Keywords:
ICS Number Code 17.060 (Measurement of volume, mass, density, viscosity)

Empfehlungen:

Aktualisierung der technischen Normen

Wollen Sie sich sicher sein, dass Sie nur die gültigen technischen Normen verwenden?
Wir bieten Ihnen eine Lösung, die Ihnen eine Monatsübersicht über die Aktualität der von Ihnen angewandten Normen sicher stellt.

Brauchen Sie mehr Informationen? Sehen Sie sich diese Seite an.


Diese Website verwendet Cookies. Wenn Sie diese Website weiterhin nutzen, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Weitere Informationen / Ich verstehe