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Standard Guide for Irradiation of Dried Spices, Herbs, and Vegetable Seasonings to Control Pathogens and Other Microorganisms
Automatische name übersetzung:
Standard-Leitfaden für die Bestrahlung von getrockneten Gewürzen, Kräutern , Gemüse und Gewürze auf Steuerkrankheitserregerund andere Mikroorganismen
NORM herausgegeben am 10.5.1998
Bezeichnung normen: ASTM F1885-98
Anmerkung: UNGÜLTIG
Ausgabedatum normen: 10.5.1998
SKU: NS-51954
Zahl der Seiten: 5
Gewicht ca.: 15 g (0.03 Pfund)
Land: Amerikanische technische Norm
Kategorie: Technische Normen ASTM
Keywords:
bacteria, herbs, irradiation, labeling, microorganisms, molds, packaging, pathogens, processing, seasonings, spices, yeasts, ICS Number Code 67.020 (Processes in the food industry), 67.220.10 (Spices and condiments)
1. Scope | ||||||||
1.1This guide covers procedures for irradiation of dried spices, herbs, and vegetable seasonings for microbiological control. Generally, these items have a moisture content of 4.5 to 12% and are available in whole, ground, chopped, or other finely divided forms, or as blends. The blends may contain sodium chloride and minor amounts of dry food materials ordinarily used in such blends. 1.2 This guide covers absorbed doses ranging from 3 to 30 kiloGray (kGy). Note 1-U.S. regulations permit a maximum dose of 30 kGy. (See 21CFR 179.26 Irradiation in the Production, Processing and Handling of Food.) 1.3 This standard does not purport to address all of the safety concerns, if any, associated with its use. It is the responsibility of the user of this standard to establish appropriate safety and health practices and determine the applicability of regulatory limitations prior to use. |
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2. Referenced Documents | ||||||||
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Letzte Aktualisierung: 2024-05-17 (Zahl der Positionen: 2 902 148)
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