ČSN EN ISO 23418 (560057)

Microbiology of the food chain - Whole genome sequencing for typing and genomic characterization of bacteria - General requirements and guidance

Name übersetzen

NORM herausgegeben am 1.12.2022


Sprache
Realisierung
ZugänglichkeitAUF LAGER
Preis21.60 ohne MWS
21.60

Informationen über die Norm:

Bezeichnung normen: ČSN EN ISO 23418
Zeichen: 560057
Katalog-Nummer: 515653
Ausgabedatum normen: 1.12.2022
SKU: NS-1091100
Zahl der Seiten: 60
Gewicht ca.: 180 g (0.40 Pfund)
Land: Tschechische technische Norm
Kategorie: Technische Normen ČSN

Kategorie - ähnliche Normen:

Food microbiology

Die Annotation des Normtextes ČSN EN ISO 23418 (560057):

This document specifies the minimum requirements for generating and analysing whole genome sequencing (WGS) data of bacteria obtained from the food chain. This process can include the following stages: a) handling of bacterial cultures; b) axenic genomic DNA isolation; c) library preparation, sequencing, and assessment of raw DNA sequence read quality and storage; d) bioinformatics analysis for determining genetic relatedness, genetic content and predicting phenotype, and bioinformatics pipeline validation; e) metadata capture and sequence repository deposition; f) validation of the end-to-end WGS workflow (fit for purpose for intended application). This document is applicable to bacteria isolated from: - products intended for human consumption; - products intended for animal feed; - environmental samples from food and feed handling and production areas; - samples from the primary production stage



Cookies Cookies

Wir benötigen Ihre Einwilligung zur Verwendung der einzelnen Daten, damit Sie unter anderem Informationen zu Ihren Interessen einsehen können. Klicken Sie auf "OK", um Ihre Zustimmung zu erteilen.

Sie können die Zustimmung verweigern hier.

Hier können Sie Ihre Cookie-Einstellungen nach Ihren Wünschen anpassen.

Wir benötigen Ihre Einwilligung zur Verwendung der einzelnen Daten, damit Sie unter anderem Informationen zu Ihren Interessen einsehen können.